Необходими продукти:
- Ягоди – 300 гр.;
- Сметана – 300 мл.;
- Прясно мляко – 500 мл.;
- Кондензирано мляко – 200 гр.;
- Пектин или желатин -2 пакетчета;
Начин на приготвяне:
- В тенджера нарязваме ягодите.
- Добавяме 100 гр. кондензирано мляко и сметаната.
- Разтваряме пектина в 100 мл. студена сметана и добавяме в тенджерата.
- Варим 7 мин.
- След това пасираме и изсипваме в чашки за крем, като ги пълним до половината.
- Прибираме в хладилник за 30 мин.
- По същият начин приготвяме и втория цвят.
- В тенджера изсипваме прясното мляко, 100 гр. кондензирано мляко и разтвореният пектин в 100 мл. прясно мляко.
- Варим 7 мин.
- Украсяваме с ягода. Оставяме да престои в хладилник за 1 час.