Необходими продукти:
бисквити с парченца шоколад 200 г
течна сметана 200 мл
захар 1/2 ч.ч.
маскарпоне 250 мг
еспресо - 1/2 к.ч.
инстантното кафе - 1 к.л. гранули (нескафе)
какао - 1 ч.л.
ванилия - 1 капсула
Инструкции:
Първо се приготвя крема, като за целта течната сметана се разбива заедно със захарта на пухкав крем. В купа се слагат маскарпонето, еспресо кафето, гранулите нескафе, какаото и ванилията. Разбъркват се с помощта на шпатула, след което се прибавя разбитата сметана. Бърка се внимателно за да може кремът да остане пухкав. На дъното на чаши се слагат натрошени бисквити, отгоре малко крем, отново бисквити и се завършва отново с крем. В него се бодва една цяла или парченце бисквита. Крем Мока се сервира охладен с декорация по желание.