Необходими продукти:
- свинско месо - 400 - 500 г крехко;
- лук - 2 глави, стар;
- гъби - 250 г;
- червен пипер - 1 ч.л.;
- черен пипер - 1 ч.л.;
- сол - на вкус;
- печени чушки - 1 бр. червена, по избор;
- олио - 1/2 к.ч.;
- магданоз;
- лимонов сок;
- кашкавал;
Начин на приготовление:
- Месото се почиства, ако има жилки, и се нарязва на хапки.
- В дълбока тенджера се загрява мазнината, поставят се хапките и се готви до побеляването им при периодично разбъркване.
- Добавят се почистените от пънчето гъби, нарязани на филийки, наситнен лук и по избор наситнена печена пиперка.
- Посолява се и се поръсва с червен пипер.
- Добавя се вода, колкото да покрие продуктите и се готви на тих огън, докато вода изври и остане на мазнина.
- Когато е готово, се прехвърля порционно в гювечета, покапва се с капки лимонов сок, покрива се с настърган кашкавал и се запича, докато се получи хубава златиста коричка.
- Сервира се горещо с наситнен магданоз.