Рецепта на Катино мезе в гювече.

Коментари · 982 Прегледа

Рецепта на Катино мезе в гювече. За аператива - Катино мезе в гювече.
Рецепта на Катино мезе в гювече.

Необходими продукти:

  • свинско месо - 400 - 500 г крехко;
  • лук - 2 глави, стар;
  • гъби - 250 г;
  • червен пипер - 1 ч.л.;
  • черен пипер - 1 ч.л.;
  • сол - на вкус;
  • печени чушки - 1 бр. червена, по избор;
  • олио - 1/2 к.ч.;
  • магданоз;
  • лимонов сок;
  • кашкавал;

Начин на приготовление:

  1. Месото се почиства, ако има жилки, и се нарязва на хапки.
  2. В дълбока тенджера се загрява мазнината, поставят се хапките и се готви до побеляването им при периодично разбъркване.
  3. Добавят се почистените от пънчето гъби, нарязани на филийки, наситнен лук и по избор наситнена печена пиперка.
  4. Посолява се и се поръсва с червен пипер.
  5. Добавя се вода, колкото да покрие продуктите и се готви на тих огън, докато вода изври и остане на мазнина.
  6. Когато е готово, се прехвърля порционно в гювечета, покапва се с капки лимонов сок, покрива се с настърган кашкавал и се запича, докато се получи хубава златиста коричка.
  7. Сервира се горещо с наситнен магданоз.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg