Рецепта за мамалига със сирене

Коментари · 349 Прегледа

Мамалига е традиционно румънско ястие, което се приготвя от царевично брашно.

Продукти:

200-250 г царевично брашно
1 л прясно мляко
150 г масло
100 г настъргано сирене
сол

Приготвяне:

Смесваме почти свареното мляко с 50 г масло и сол и при постоянно бъркане добавяме царевичното брашно. Варим, докато кашата се сгъсти и започне да се отделя от съда. Прибавяме настърганото сирене, изсипваме кашата в подходящ съд и заливаме с разтопено масло. Поднасяме със стерилизиран лук, чушки, краставички, кетчуп, люти чушлета, парченца солена селда, кренвирши, печено месо или сланина. Можем да нарежем изстиналата мамалига на ивички и да я изпържим в мазнина. Мамалигата става вкусна и ако я смесим с разбити яйца и настъргано сирене , след което заливаме с масло и печем във фурна.

Източник: https://www.zajenata.bg/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg