Продукти:
6 филийки тостерен хляб
половин връзка пресен копър
100 г майонеза
една скилидка чесън
50 гнатрошено сирене
100 г фина извара
100 г пушена сьомга
маслини и лимони за декорация
Инструкции:
Скилидката чесън се счуква на кашица. Слага се в купичка заедно с натрошеното сирене и фината извара. Обърква хубаво, за да се получи еднородна смес с консистенция на пастет. От филийките хляб се изрязват с помощта на чаша или ринг кръгли хапки. Страничният ръб на всяка хапка се намазва с майонеза и се овалва в нарязан на ситно пресен копър. Отгоре хапките се намазват с предварително приготвеният пастет от извара. Върху всяка една се поставя по парченце навито пушена сьомга и допълнително се украсява с парченце черна маслина. Хапките се сервират върху плато с резенчета лимон.