Слагаме в съд ¾ чаена чаша олио да възври с ¼ чаша вода, на върха на ножа сол и ¼ чаена лъжичка сода. Щом възври, дръпваме от огъня и във врящото олио с лъжица започваме да прибавяме брашно и бъркаме. Прибавяме толкова брашно, че да замесим умерено твърдо тесто. Разделяме го на 2 части. Разточваме едната част и я слагаме в тавичка, намазана с масло, отгоре разстиламе на равномерен пласт ¾ кг смляно месо, предварително поизпържено с масло, лук и подправено с черен пипер. Разточваме втората кора и я слагаме върху месото. Набождаме с вилица и печем баницата в умерена фурна.
Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"