Продукти
- 6 броя яйца
- 1½ ч ч захар
- 2½ ч ч брашно
- 1 бакполувер
- 1 ч ч гореща вода
- 1 ванилия
- 4 с л какао
Глазура:
- 1 шоколад 100 гр
- 1 ч ч прясно мляко
- 124 гр масло
- 1 с л нес кафе
- смлени орехови ядки
Инструкции
Разбиваме яйцата със захарта.
Добавяме част от брашното с бакполувера, а след това горещата вода.
Добавяме и останалото брашно.
Разделяме сместта на две в едната слагаме какаото, а в другата ванилията и 2 л брашно.
В центъра на кръгла тава слагаме една лъжица от бялата смес, а след това от кафявата.
Редуваме до ката свършат.
Печем на 180 градуса до готовност.
Правим глазура от млякото, маслото, шоколада и нес кафето.
Оставяме сместта да се охлади.
Горещият кекс заливаме със изтиналата глазура.
Поръсваме с ореховите ядки.