Рецепта за полента с портокал

Коментари · 312 Прегледа

Рецепта за полента с портокал. Италианска закуска. Полента с карамелизиран портокал и джинджифил.

Необходими продукти

  • 300 гр царевично брашно;
  • 100 грама масло;
  • 300 гр меласа от захарна тръстика или кленов сироп;
  • 100 гр бяла захар;
  • 1 ванилия;
  • 4 яйца;
  • 2 супени лъжици сметана за готвене;
  • 2 портокала;
  • 10 г джинджифил.

Начин на приготвяне

Смесете царевичното брашно, меласата, яйцата, маслото и половината ванилия до хомогенна смес. Изсипете във форма, намажете с масло и печете за един час. Разтопете бялата захар в тигана с останалата ванилия. В разтопения карамел добавете белени и нарязани портокали и махнете от  огъня. наредете портокаловите парчета върху полентата.Поръсете с настърган джинджифил за пикантност.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg