Необходими продукти
- 2 средни тиквички;
- 1 супена лъжица зехтин;
- 3 супени лъжици кисело мляко;
- 150 грама варена пилешкки гърди;
- 100 g краве сирене;
- ½ глава лук;
- ½ ч.л. черен пипер;
- сол – на вкус.
Начин на приготвне
Тиквичките нарязани на тънки плочки, овкусени със сол и намазани със зехтин от двете страни, се запържват, а след това се охлаждат. Лукът, пиперът, сиренето и нарязаните на филийки пилешки гърди се запържват. Навиват се рулца от всяка тиквичка, намазана с кисело мляко от едната страна и пълнеж от пиле, сирене, черен пипер и лук. Ако има нужда, рулцето се фиксира с клечка за зъби.