Необходими продукти
- 500 грама бутер тесто;
- 6 големи правоъгълни бисквитки;
- 1-2 плочки млечен шоколад;
- 200 г фъстъчено масло;
- 1 яйце;
- бита сметана за декорация.
Начин на приготвяне
Извадете тестото и го нарежете на 6 равни правоъгълника. Подгответе всичко за пълнежа: Нарежете шоколада на 12 редчета, а всяка бисквита счупете наполовина. На едната половинка от парчето тесто поставете бисквитка, шоколад и супена лъжица фъстъчено масло. Покрийте пълнежа с другата част от тестото и защипете ъглите – трябва да получите затворено пакетче. Намажете с разбито яйце и направете две малки разреза в центъра на всеки сладкиш. Пече се в продължение на 15 минути при температура от 200 ° С. оставете да се охлади в продължение на 5 минути и украса или сметана.