Рецепта за Коледно гювече от тесто с гъби на Михаил Ивайлов Иванов, ученик на ПГТ "Иван П. Павлов"- Русе

Коментари · 793 Прегледа

Ароматна наслада в битов стил.

Продукти:
Тесто:
вода, хладка - 1.5 ч. ч.
сол - 1 ч. л.
захар - 1 ч. л.
суха мая - 1 пак.
брашно - 1 ч. ч.
олио - 1 ч. л.
жълтък - 2 бр.
Пълнеж:
червена чушка
морков
суджук
гъби
чери домати
сладка царевица
сол
черен пипер
риган
Презентиране, декорация:
сирене
червен пипер

Инструкции:
Замесване на тестото с посочените продукти, оставяме да втаса. Намазваме глинени гювечета с масло. Разделяме на топчета, разточваме на тънка кора, която прилепяме по стените на гювечето - поставено с дъното нагоре. Намазваме с жълтък. Пече се на 180 градуса за около 20 минути. Оставяме да изстине, отделяме от съда, поставяме пълнеж според вкус и въображение. Михаил е използвал едро нарязани зеленчуци - моркови, сладка царевица, червена чушка, допълнени с ароматни гъби. За завършен вкус и битов стил е използван суджук. Подправките завършват ястието. Декорацията също може да бъде разнообразна. Михаил е допълнил цялостната битова визия с домашно сирене и червен пипер.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg