Рецепта за пай с броколи

Коментари · 299 Прегледа

Рецепта за пай с броколи. Броколи в бутер тесто. Пай с броколи и кашкавал.

Необходими продукти

  • 250 грама бутер тесто;
  • 2-3 супени лъжици горчица;
  • 25 грама масло;
  • 1 средна глава лук;
  • 1 средна глава броколи;
  • 100 грама настърган кашкавал;
  • 1 яйце;
  • сол – на вкус.

Начин на приготвяне

Разстелете тестото в правоъгълна тавичка с размери 20 × 30 см. Вдигнете краищата на тестото и ги намажете с горчица. Подгответе пълнежа. В маслото запържете лука нарязан на кръгчета до полугоовност. Бланширайте броколите в солена вода (около 2 минути), охладете и разделете на розички. Поставете зеленчуците върху тестото, поръсете кашкавала отгоре и затворете с краищата тесто. Намажете тестото с яйце. Печете 15-18 минути при температура от 200-220 ° С.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg