Постни сарми от лапад,булгур и манатарки

Коментари · 336 Прегледа

Постни сарми от лапад,булгур и манатарки.Постни сарми от лапад,булгур и сушени манатарки с доматен сос в тенджера

ПРОДУКТИ: за 6 порции

 

200 г лапад

1 ч.ч. булгур

1 голяма глава лук

10 г сушени манатарки

1 морков

5 листенца босилек

чубрица

мащерка

сол

черен пипер

олио

доматен сос

2 ч.ч. вода

1 чесън

 

РЕЦЕПТА:

 

Лападът (200 г) се почистват от дръжките и се залива с гореща вода. След 2-3 минути се отцежда и се поставя в ледена вода. Лукът (1 голяма глава) се нарязва на ситно и се задушава в предварително сгорещеното олио. Посолява се. Добавят се булгурът (1 ч.ч.), настърганият на ситното ренде морков, сушените манатарки, ситно нарязаният босилек, чубрицата, мащерката и черният пипер. Залива се със студена вода (2 ч.ч.) и се оставя на котлона да заври. Разбърква се и се оставя под капак при изключен котлон, за да поеме оризът цялата течност. С получената плънка се завиват сармички в попарените лападови листа. Нареждат се в тенджера. Заливат се с подсолена вода, колкото да ги покрие. Притискат се с чиния и се варят 3 минути. Поднасят се в подлучен с 1 скилидка чесън доматен сос.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg