ПРОДУКТИ: за 2 порции
1 връзка зелен лук
6 стръка магданоз
2 яйца
1/2 л. прясно мляко
1 с.л. брашно
сол
черен пипер
червен пипер
2 с.л. олио
РЕЦЕПТА:
Лукът (1 връзка) и магданозът (6 стръка) се нарязват на ситно. Лукът се задушава в загрятото олио (2 с.л.) за кратко. Поръсва се с брашно (1 с.л.) и се разбърква. Яйцата (2 бр) се разбиват и смесват с прясното мляко (1/2 л.). Тази смес се излива в ястието. Посолява се и се подправя с черен пипер. Лучената каша се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Щом това се случи, тя се снема от котлона. Прибавя се ситно нарязаният пресен магданоз (6 стръка) и се разбърква. Кашата се поднася гореща, поръсена с червен пипер. Съвет: На същия принцип се приготвят и други зелени каши - от спанак, лапад, коприва, лобода, киселец или няколко листни зеленчука. По време на пости яйцата и прясното мляко могат да се заменят с течна растителна сметана за готвене.
от 1001 рецепти