ПРОДУКТИ: за 8 порции
800 г спанак
1 връзка зелен лук
2 скилидки чесън
2 глави лук
1 ч.ч. ориз
1 к.ч. орехи
30 мл. зехтин
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер
дивесил
2 ч.ч. вода
РЕЦЕПТА:
Лукът (пресния (1 връзка) и стария(2 глави)), чесънът (2 скилидки), спанакът (800 г) се почистват и нарязват на ситно. Задушават се в сгорещения зехтин до омекване. Прибавя се измитият ориз (1 ч.ч.) и се разбърква. Овкусява се със сол, черен пипер, дивесил. Прибавят се орехите (1 к.ч.) и се налива водата (2 ч.ч.). Ястието ври, докато поеме течността напълно. След това се изсипва в тавичка и се изравнява. Залива се с разбитите с млякото (1 ч.ч.) яйца (2 бр) и се пече до пълна готовност. Може да се консумира както топло, така и студено.
от 1001 рецепти