ПРОДУКТИ: за 4 порции
1 кг картофи
2 червени чушки
2 глави лук
100 г бамя
1 тиквичка
2 скилидки чесън
червен пипер
сол
магданоз
100 мл.
олио
РЕЦЕПТА:
Гювечът се приготвя като картофите (1 кг), лукът (2 глави) и тиквичката (1 бр) се нарязват на едри кубчета. Чушките (2 бр) - на малки парчета, а бамята (100 г) на колелца. Поставят се в голям глинен съд заедно с мазнината (100 мл.), чесънa (2 скилидки), солтa и червения пипер. Ястието се пече около час, час и половина, докато картофите омекнат, като през 20 минути се разбърква. Малко преди да е готов, гювечът се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз. По желание по време на печенето може да се сложи малко вода.
от 1001 рецепти