Зеленчуков гювеч.Зеленчуков гювеч с картофи,чушки,тиквички,лук,бамя в глинен съд на фурна

ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1 кг картофи

2 червени чушки

2 глави лук

100 г бамя

1 тиквичка

2 скилидки чесън

червен пипер

сол

магданоз

100 мл.

олио

 

РЕЦЕПТА:

 

Гювечът се приготвя като картофите (1 кг), лукът (2 глави) и тиквичката (1 бр) се нарязват на едри кубчета. Чушките (2 бр) - на малки парчета, а бамята (100 г) на колелца. Поставят се в голям глинен съд заедно с мазнината (100 мл.), чесънa (2 скилидки), солтa и червения пипер. Ястието се пече около час, час и половина, докато картофите омекнат, като през 20 минути се разбърква. Малко преди да е готов, гювечът се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз. По желание по време на печенето може да се сложи малко вода.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg