Постна ябълкова вита баница

Коментари · 275 Прегледа

Постна ябълкова вита баница.Постна ябълкова вита баница с орехи,локум и канела

 ПРОДУКТИ: за 6 порции

 

6 кори за баница

3 ябълки

1 к.ч. орехи

1 к.ч. захар

100 г маргарин

1 ч.л. канела

1 с.л. пудра захар

 

РЕЦЕПТА:

 

Разгънатите кори за баница (6 бр) се намазват с маргарин (100 г) (необходимо е той да бъде със стайна температура), поръсват се със захар (1 к.ч.), настъргани ябълки (3 бр), смлени орехи (1 к.ч.) и канела (1 ч.л.). Завиват се на руло и с тях се оформя вита баница в кръгла намазнена тавичка. Изпича се на силна фурна до позлатяване. Когато изстине, ябълковата баница се поръсва с пудра захар (1 с.л.).

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg