Постно гювече.Постно гювече с тиква,грах,сирене,кашкавал и яйца

ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1/2 кг тиква

400 г грах

120 г сирене

120 г кашкавал

4 яйца

100 г масло

сол

 

РЕЦЕПТА:

 

На дъното на всяко гювече се поставят натрошено сирене (120 г) и настърган кашкавал (120 г). Грахът от консерва (400 г) се смесва с нарязаната на малки кубчета сурова тиква (1/2 кг). Посоляват се и се изсипват в гювечетата. Във всяка порция се чуква по едно яйце и се поставят парченца масло (100 г). Гювечетата се пекат с капак 40 минути при 200 градуса. Може да се приготви и с боб от консерва.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg