Необходими продукти:
- 600-700 гр. пилешко филе;
- 8 червени и зелени чушки;
- 4 домата (може от консерва);
- 1 глава кромид лук;
- 4 скилидки чесън;
- 2 с.л. олио;
- 1 с.л. брашно;
- черен пипер на вкус;
- сол;
- 1/2 ч.ч. бяло вино;
Начин на приготовление:
- Нарежете пилешкото филе на хапки.
- Натрийте го със сол и млян черен пипер.
- Нарежете чушките на ленти, доматите и лука на ситно, а чесъна на филийки.
- В мазнината запържете пилешкото месо и чушките за 5-10 минути.
- Прибавете лука и чесъна и гответе още 5 минути.
- Добавете брашното, което сте направили на кашичка с малко вода.
- Разбъркайте, за да не стане на бучки.
- Накрая сложете доматите, сол и пипер на вкус.
- Оставете ястието да поври за 10 минути.
- Прехвърлете го в тава, налейте виното, разбъркайте и печете в загрята фурна 20 минути.