Необходими продукти:
- Пилешко месо – 6 бутчета;
- Къри – 1 ч.л.;
- Червен пипер – 1 ч. л.;
- Черен пипер;
- Масло – 1 - 2 с.л.;
- Лук – 1 глава кромид;
- Чесън – 1 скилидка;
- Домати – 600 г;
- Индийско орехче – 1 щипка;
- Бульон – 50 мл;
- Мед – 1 ч.л.;
- Магданоз – 2 с.л. нарязан;
- Лимон – 2 с.л. лимонов сок;
- Сол – на вкус;
- Розмарин – 1 ч.л.;
Начин на приготовление:
- Намажете бутчетата с масло и ги натрийте със сол, черен и червен пипер и къри.
- Подредете ги в намазнена тава и долейте в нея 1/2 ч.ч. вода.
- Сложете ги да се пекат в предварително загряна фурна за 30-40 минути.
- Накълцайте чесъна и лука и ги задушете в сгорещено олио.
- Щом омекнат добавете нарязаните на дребно домати.
- Оставете ги хубаво да си пуснат соса и добавете индийско орехче, сол и розмарин.
- Отделно смесете бульона, лимоновия сок, магданоза и меда и ги добавете към доматения сок.
- Вари се още 5 минути и се маха от котлона.
- Поднесете порция пилешки бутчета, поляти със сос.