Необходими продукти:
- Картофи – 300 г;
- Шунка – 150 г;
- Бекон – 50 г;
- Домати – 1 бр. неголям;
- Кашкавал – 150 г;
- Сирене – 60 г натрошено;
- Сол;
- Черен пипер;
- Олио – 2 - 3 с.л.;
Начин на приготовление:
- варените картофи се режат едро.
- Загрява се сачът с мазнина и се слага нарязания ситно бекон.
- След като се запържи, се добавят и картофите да се позапекат, като се поръсват с подправки.
- След като хванат лек загар, се поръсват с малко натрошено сирене и отгоре се нареждат парчета шунка, кръгове домат, отново малко подправки и по-дебелички филийки кашкавал.
- Сачът се слага да се пече в силна фурна, докато кашкавалът хване загар.