Необходими продукти
- 600 гр пилешки бутчета;
- 230 гр ориз;
- 1 голяма глава лук;
- 2 средни моркови;
- 1 глава чесън;
- 2 супени лъжици растително масло;
- 1 чаена лъжичка сол.
Начин на приготвяне
Изсипете в дълбок тиган или тенджера растителното масло и го загрейте. Нарежете на ситно лука, запържете. Настържете на едро морковите или ги нарежете на кръгчета и добавете към лука. Обезкостете и нарежете пилешките бутчета на по-големи парчета и ги сложете при зеленчуците. Добавете сол и подправки на вкус. Запържете всичко до полуготовност. Измийте чесъна, без да го белите и така го оставете върху месото. Изсипете ориза в тигана и запържете леко и него. Внимателно налейте толкова вода, че да е над ориза с 1,5-2 см. Когато оризът поеме тази вода, пилафът е готов.