Необходими продукти
- 400 гр свинско месо;
- сол и подправки – на вкус;
- 2 супени лъжици слънчогледово олио;
- 1 глава лук;
- 200 гр гъби;
- 8 малки картофи;
- 4 супени лъжици сметана;
- 8 супени лъжици вода.
Начин на приготвяне
Свинското се нарязва на малки парчета, осолява се и се пържи с 1 супена лъжица олио около 15 минути. В друг тиган се загрява останалото олио, добавя се нрязаният лук,а след 5 минути и гъбите, Наредето месото, гъбнатите с лука и картофите на кубчета на пластове в гювечетата. Добавете сол и подправки, разбъркайте. Във всеки съд поставете по една супена лъжица сметана и по две лъжици вода. Печете без капак в продължение на около час при температура от 200 ° С.