Необходими продукти
- 300 гр телешко месо;
- 150 гр бекон;
- 8 картофа;
- 50 грама целина корен;
- 4 супени лъжици сухо бяло вино;
- 4 супени лъжици лимонов сок;
- 100 гр сирене - топено, пушено или комбинация от двете.
Начин на приготвяне
Нарежете телешкото на парчета. Запържете бекона в сух тиган. Обелете картофите и целината и ги нарежете на филийки. Подредете в гювечетата на пластове телешкото, бекона, картофите и целината. Налейте във всяко гювече малко вода, една супена лъжица вино и една лъжица лимонов сок. Покрийте с капаците. Печете около 1,5 часа. След това отворете гювечетата, поръсете съдържанието с настърганото сирене и ги върнете във фурната за още 15 минути.