Необходими продукти
брашно 2 чаени чаши
масло 250 г
кисело мляко 3 супени лъжици
сода бикарбонат 1 чаена лъжичка
За плънката:
пудра захар 6 супени лъжици
3 яйца
смлени орехови ядки 2 чаени чаши
канела 1/4 чаена лъжичка
Начин на приготвяне
- Към пресятото брашно се добавят разтопеното масло, киселото мляко, в което е разтворена содата, и се измесва пухкаво тесто. От него се късат парченца, които се разстилат в намазани с мазнина тенекиени формички, като се оставя място за пълнежа.
- Пълнежът се приготвя по следния начин: яйцата се разбиват с пудрата захар, добавят се смлените орехови ядки и канелата и всичко се разбърква добре.
- С плънката се запълват оставените дупки в тенекиените формички. Така приготвените кошнички се изпичат на умерена фурна. След като изстинат, се вадят от формичките с помощта на голяма игла. Подреждат се в плоска чиния и се поръсват с пудра захар.
Източник: Личен архив