Необходими продукти
брашно 1 чаена чаша
грис 1 чаена чаша
захар 2 чаени чаши
масло 125 г
6-7 средно големи ябълки
орехови ядки 1 чаена чаша
1 бакпулвер
канела 1 чаена лъжичка
Начин на приготвяне
- Брашното, грисът, бакпулверът и половината от захарта се разбъркват на сухо. Половината от тази смес се изсипва в тава, намазана с масло или олио.
- Ябълките се настъргват и се смесват с останалата захар, канелата и натрошените орехови ядки. Изсипват се върху сместа в тавата. Отгоре се насипва втората половина от сместа и се залива с разтопеното масло.
- Паят се изпича на умерена температура. След като изстине, се изважда от тавата и се ръси с пудра захар.
Източник: Личен архив