Необходими продукти
брашно 1 чаена чаша
обикновени бисквити 1 кутия
масло 125 г
3 яйца
1 чаена чаша захар
5-6 средно големи ябълки
канела 1 чаена лъжичка
пудра захар 100 г
Начин на приготвяне
- Половината от предварително разтопеното масло се поставя в тавичка. Отгоре се нареждат натрошените бисквити.
- Ябълките се настъргват на едро ренде, смесват се с канелата и се изсипват върху бисквитите. Отгоре се заливат с тесто, приготвено от трите яйца, брашното и 1 чаена чаша захар. Тестото се залива с останалата половина от разтопеното масло.
- Сладкишът се изпича в умерена фурна. След като изстине, се изважда от тавичката, обръща се и се ръси обилно с пудра захар.
Източник: Личен архив