Необходими продукти
брашно 5 супени лъжици
захар на пясък 5 супени лъжици
5 яйца
масло 125 г
какао 1 супена лъжица
орехови ядки 1/2 чаена чаша
пудра захар 100 г
Начин на приготвяне
- Яйцата и захарта се разбиват до сгъстяване. Прибавя се по малко от брашното при непрекъснато разбъркване. Готовото тесто се изсипва в намазана с масло и покрита с бяла хартия тавичка. Пече се 8 минути в умерена фурна.
- След като се извади от фурната, тавата се покрива с чиста кърпа, върху която се обръща опеченото тесто. Хартията се отстранява, а сладкишът с помощта на кърпата се завива на руло. Така престоява около 1 час, докато приеме формата на руло.
- Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване. Прибавят се какаото и натрошените орехови ядки. Рулото се развива, намазва се с 3/4 от крема и пак се завива. Готовото руло се маже отгоре с останалия маслен крем.
Източник: Личен архив