Необходими продукти:
- 5 яйца
- 150 г майонеза
- 5 домата (по-дребни)
- 1/4 връзка магданоз
- 1/2 чаена лъжичка горчица
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 10 листа от зелена салата
- черен пипер и сол на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Твърдо сварените и обелени яйца се разрязват напречно на половинки, които се подреждат в плато или индивидуални чинии с разреза към дъното на съда.
- Около тях се поставя 2/3 от майонезата, размесена с киселото мляко, дребно нарязаният магданоз, горчицата, черен пипер и сол на вкус, а върху тях — по 1/2 от напречно разрязаните домати, почистени от семенната част и леко посолени.
- Върху оформените по този начин „гъбки" се пускат капки от останалата майонеза, а встрани от тях се поставят листа от зелената салата, леко нагънати или нарязани на ивички.