Необходими продукти:
- кисело зеле - 1/2 зелка;
- праз - 2 стръка;
- олио - 2 с.л.;
- брашно - 1 с.л.;
- червен пипер;
- картофи - 2 - 3 бр.;
- ориз - 1 к.ч.;
- чубрица;
- оцет;
Начин на приготвяне:
- Нарязваме на дребно киселото зеле, заливаме го със 7-8 ч.ч. вода и го оставяме да ври на тих огън до омекването му.
- В отделен съд загряваме олиото и запържваме ситно нарязания праз.
- Когато празът омекне, поръсваме с брашното и червен пипер, разбъркваме добре и изсипваме запръжката при зелето.
- Добавяме нарязаните на кубчета картофи и ориза и варим до готовност.
- Сваляме зелевата чорба от огъня и подправяме с чубрица и оцет.
- Може да поднесем супата както топла, така и студена.