Необходими продукти:
- 5 яйца
- 300 г пилешко месо (варено, печено или пушено)
- 50 г краве масло
- 1 лимон
- 3 мариновани червени пиперки Капия
- 2 стерилизирани краставички
- 5 маслинки
- 1/4 връзка магданоз
- черен пипер и сол на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Пилешкото месо се почиства от костите, нарязва се на дребни кубчета и се смесва с краставичките, също нарязани на кубчета.
- Твърдо сварените яйца се обелват от черупките и се разрязват на половинки.
- Жълтъците се изваждат, претриват се през цедка и се разбиват с маслото, след което се размесват с млякото и краставичките.
- Сместа се подправя със сока от лимона, сол и черен пипер.
- Белтъците се напълват с приготвения пълнеж, като му се придава конусовидна форма, и се украсяват с ивички от маринованите пиперки, маслините и листа от магданоза.