Необходими продукти:
- пържоли - 1.500 кг;
- соев сос - 1 с.л.;
- мед - 1 с.л.;
- лимонов сок - 2 с.л.;
- горчица - 1 ч.л.;
- кетчуп - 150 г;
- чесън - 2 скилидки, пасирани;
- лук - 1/4 глава, пасирана;
- зехтин - 3 с.л.;
- черен пипер;
- пушен червен пипер;
- сол - на вкус;
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки и разбъркайте добре.
- Мариновайте месото за около 2-4 часа, може да го оставите и цяла нощ.
- Изпечете пържолите на скара.
- Сложете ги в подходящ съд и ги оставете да се задушат.
- Поднесете вкусните пилешки пържоли на скара с гарнитура от картофи соте.
Картофи соте:
- Сварете картофите, нарежете на кубчета и ги сотирайте в голям тиган с масло.
- Овкусете със сол и черен пипер.
- Нарежете ситно копъра и поръсете ястието.