Необходими продукти:
- пилешко месо - 500 г филе или от бутче по желание;
- гъби - 250 г печурки;
- лук - 2 глави кромид;
- чушки - 2 бр. пресни;
- люти чушки - 1 - 2 бр.;
- домати - 400 г на кубчета от консерва;
- магданоз - пресен;
- олио - 3 с.л.;
- черен пипер;
- червен пипер;
- захар;
- сол;
Начин на приготвяне:
- Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки - на полумесеци, гъбите - на филийки, а лютите чушки - на ситно.
- В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки.
- Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. - гъбите.
- Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.
- Подправя се със сол, захар и черен пипер.
- Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.
- След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.
- Поръсвате кавърмата с пресен магданоз.