Рецепта за Пилешка кавърма по селски.

Коментари · 836 Прегледа

Рецепта за Пилешка кавърма по селски. Вкусна Пилешка кавърма по селски.
Рецепта за Пилешка кавърма по селски.

Необходими продукти:

  • пилешко месо - 500 г филе или от бутче по желание;
  • гъби - 250 г печурки;
  • лук - 2 глави кромид;
  • чушки - 2 бр. пресни;
  • люти чушки - 1 - 2 бр.;
  • домати - 400 г на кубчета от консерва;
  • магданоз - пресен;
  • олио - 3 с.л.;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • захар;
  • сол;

Начин на приготвяне:

  1. Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки - на полумесеци, гъбите - на филийки, а лютите чушки - на ситно.
  2. В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки.
  3. Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. - гъбите.
  4. Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.
  5. Подправя се със сол, захар и черен пипер.
  6. Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.
  7. След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.
  8. Поръсвате кавърмата с пресен магданоз.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg