Необходими продукти:
- свинско месо - 600 г (плешка);
- лук - 1 бр.;
- морков - 1 бр.;
- печени чушки - червени 2 бр.;
- ориз - 1 ч.ч.;
- домати - 1 ч.ч. белени;
- вино - 1 к.ч.;
- дафинов лист - 3 бр.;
- чубрица, черен пипер, червен пипер, олио, сол;
Начин на приготвяне:
- Нарежете месото на кубчета, както и лука, моркова и чушките.
- Сложете олио в тенджера, запържете месото, след което прибавете лука и моркова.
- Заедно ги задушете, след което сипете виното, дафиновия лист и червения пипер, когато се изпари виното сипете вода.
- Месото трябва да е почти сварено, тогава прибавяте измития ориз със подправките и оставяте да къкри на тих огън.
- Малко по-късно сипвате доматите и нарязаните чушки, варете до сваряване на ориза.