ПРОДУКТИ: за 4 порции
12 яйца
200 г сирене Фета
100 г черни маслини
2 червени чушки
2 червен лук
4 с.л. зехтин
черен пипер
сол
РЕЦЕПТА:
Лукът (2 бр) и чушките (2 бр) се нарязват на тънки колелца. Заедно с почистените от костилките черни маслини (100 г) се запържват до омекване в малко зехтин. Яйцата (12 бр) се разбиват със сол и черен пипер. Сиренето Фета (200 г) се нарязва на малки плочки. В малък тиган си поставя четвърт от зеленчуците, залива се с четвърт от яйчената смес и се подреждат парченца сирене. Омлетът се пържи и от двете страни. Този процес се повтаря до изчерпване на количествата. Омлетът се сервира топъл.
от 1001 рецепти