ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг патешки сърца
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 зелени чушки
1 морков
250 мл. домати от консерва
4 с.л. зехтин
червен пипер
1 дафинов лист
РЕЦЕПТА:
Патешките сърца (1/2 кг) се сваряват за около 20-25 минути и се разполовяват. В тиган с малко зехтин (4 с.л.) се задушава лукът (2 глави), нарязан на ивици. Щом промени цвета си, се добавят нарязани на кубчета моркови (1 бр) и зелени чушки (2 бр). След 3-4 минути се заливат с малко от бульона, в който са се варили сърцата. Добавят се и доматите от консерва. Щом сместа кипне, се прибавят патешките сърца и счуканият чесън (2 скилидки). Ястието се овкусява със сол, червен пипер и дафинов лист и се оставя да се задуши на слаб огън за още 15 минути.
от 1001 рецепти