Патешки сърца по селски

Коментари · 297 Прегледа

Патешки сърца по селски.Патешки сърца по селски с лук,чушки и домати

ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1/2 кг патешки сърца

2 глави лук

2 скилидки чесън

2 зелени чушки

1 морков

250 мл. домати от консерва

4 с.л. зехтин

червен пипер

1 дафинов лист

 

РЕЦЕПТА:

 

Патешките сърца (1/2 кг) се сваряват за около 20-25 минути и се разполовяват. В тиган с малко зехтин (4 с.л.) се задушава лукът (2 глави), нарязан на ивици. Щом промени цвета си, се добавят нарязани на кубчета моркови (1 бр) и зелени чушки (2 бр). След 3-4 минути се заливат с малко от бульона, в който са се варили сърцата. Добавят се и доматите от консерва. Щом сместа кипне, се прибавят патешките сърца и счуканият чесън (2 скилидки). Ястието се овкусява със сол, червен пипер и дафинов лист и се оставя да се задуши на слаб огън за още 15 минути.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg