ПРОДУКТИ: за 2 порции
300 г пилешки дробчета
1 глава лук
100 г гъби
2 моркова
2 печени чушки
100 мл. доматено пюре
3 с.л. зехтин
черен пипер
сол
РЕЦЕПТА:
Лукът (1 глава) и гъбите (100 г) се нарязват на полумесеци, а морковите (2 бр) - на тънки ивички. Задушават се до омекване в зехтина (3 с.л.), подправят се със сол и черен пипер, и към тях се добавят измитите и отцедени дробчета (300 г). Запържват се за няколко минути от всички страни и към тях се добавя доматеното пюре (100 мл.) и ситно нарязаните печени белени червени чушки (2 бр). Задушаването продължава до извиране на доматения сос и пълната готовност на дробчетата.
от 1001 рецепти