Продукти:
Риба сьомга
Чесън
Подправки: сол, копър, мащерка
Картофи
Лимон
Приготвяне
Нарязах картофите на кръгчета и в намазненият съд ги наредих, като сложих и цели скилидки чесън(количеството е по желание). Поръсих със сол, мащерка, зехтин и добавих малко водичка.
Почистената и нарязана риба наредих на алуминиево фолио и я поръсих със сол, копър и зехтин. Увих рибата и в сложих върху картофите (направих 2 пакета).
Изпекох на 200° за 10 минути. Картофите не ги извадих до като не се изпече и вторият пакет риба.
Сервирах като отгоре полях с лимонов сок. Рибата става сочна, а костите и се махат без никакви усилия.
Бон апети!
Последвайте ме в инстаграм и YouTube channel, за още много рецепти и видео към тях.
Instagram: Tsvetina Gavazova
Youtube : Tsveti Gavazova