Необходими продукти
- 1 супена лъжица зехтин;
- 2 глави лук;
- 400 гр свинско филе;
- 250 гр печурки или други гъби;
- 1 ½ супена лъжица червен пипер;
- 1 супена лъжица доматено пюре;
- 200 мл пилешки бульон;
- 100 мл заквасена сметана;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и поставете ситно нарязания лук да се задуши за 10 минути, докато омекне. Нарежете месото на малки кубчета, а гъбите на филийки и добавете към лука. Пържете 3-4 минути на висока температура, добавете червения пипер и гответе още минута. Прибавете доматеното пюре и бульона за още 5-8 минути на котлона, докато свинското месо омекне. Сложете заквасената сметана, солта и черния пипер и разбъркайте добре. Сервирайте с ориз, макаронени изделия или картофено пюре.