Необходими продукти
- 6 филийки бекон;
- 2 обелени ябълки;
- 1 малка глава лук;
- 3 скилидки чесън;
- няколко клончета пресен розмарин;
- една шепа ядки по избор;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- едно цяло парче - приблизително 1 ½ кг свинско месо;
- 2 супени лъжици едра горчица.
Начин на приготвяне
Запържете бекона. Поставете го на хартия и изцедете мазнината. Сложете обелените и нарязани на кубчета ябълки и лука в малък тиган за около 4-5 минути. Добавете нарязания чесън и запържете още няколко минути. След това добавете нарязания розмарин, бекона, парченцата ядки, сол и черен пипер. Разрежете свинското месо през средата, за да се получи основа за рулото и отворете. Овкусете месото със сол и пипер. Поставете пълнежа, навийте на плътно с руло и го завържете. Намажете рулото с горчица и печете във фурна 1,5 часа на 160 ° С. Може да използвате алуминиево фолио в началото на печенето. Извадете, оставете за 15 минути да почине и нарежете на парчета.