Рецепта за свинско, пълнено с бекон и ябълки

Коментари · 554 Прегледа

Рецепта за свинско, пълнено с бекон и ябълки. Свинско руло с ядки. Вкусно свинско, пълнено с бекон и ябълки.

Необходими продукти

  • 6 филийки бекон;
  • 2 обелени ябълки;
  • 1 малка глава лук;
  • 3 скилидки чесън;
  • няколко клончета пресен розмарин;
  • една шепа ядки по избор;
  • сол – на вкус;
  • смлян черен пипер – на вкус;
  • едно цяло парче - приблизително 1 ½ кг свинско месо;
  • 2 супени лъжици едра горчица.

Начин на приготвяне

Запържете бекона. Поставете го на хартия и изцедете мазнината. Сложете обелените и нарязани на кубчета ябълки и лука в малък тиган за около 4-5 минути. Добавете нарязания чесън и запържете още няколко минути. След това добавете нарязания розмарин, бекона, парченцата ядки, сол и черен пипер. Разрежете свинското месо през средата, за да се получи основа за рулото и отворете. Овкусете месото със сол и пипер. Поставете пълнежа, навийте на плътно с руло и го завържете. Намажете рулото с горчица и печете във фурна 1,5 часа на 160 ° С. Може да използвате алуминиево фолио в началото на печенето. Извадете, оставете за 15 минути да почине и нарежете на парчета.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg