Рецепта за свинско с маслини

Коментари · 267 Прегледа

Рецепта за свинско с маслини. Задушено свинско месо. Свинско с маслини и много подправки.

Необходими продукти

  • 2 супени лъжици растително масло;
  • 2 зелени чушки;
  • 1 глава лук;
  • 3 скилидки чесън;
  • сол – на вкус;
  • 2 супени лъжици смлян кимион;
  • 2 супени лъжици сушен риган;
  • 1 1/2 кг свинска плешка без кост;
  • 500 мл телешки бульон;
  • 170 гр доматено пюре;
  • 200 гр маслини;
  • 1 супена лъжица бял оцет;
  • няколко стръкчета  магданоз.

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте маслото на средна температура. Поставете  нарязаните на малки лентички чушки, лук, чесън и овкусете със сол . Гответе 10 минути, като разбърквате за да не загори. Добавете кимиона и ригана. Нарежете месото на големи парчета и го поставете в тигана. Изсипете бульона, смесен с доматеното пюре. Подправете със сол на вкус. Намалете котлона и задушете. Преместете всичко в съд с капак, подходящ за готвене във фурна.Поставете в предварително загрята до 180 ° C фурна за 2,5-3 часа, докато месото стане много крехко. Добавете маслините, нарязани на парчета, оцета и нарязания магданоз. Ястието върви добре с варен ориз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg