Необходими продукти
- 2 супени лъжици растително масло;
- 2 зелени чушки;
- 1 глава лук;
- 3 скилидки чесън;
- сол – на вкус;
- 2 супени лъжици смлян кимион;
- 2 супени лъжици сушен риган;
- 1 1/2 кг свинска плешка без кост;
- 500 мл телешки бульон;
- 170 гр доматено пюре;
- 200 гр маслини;
- 1 супена лъжица бял оцет;
- няколко стръкчета магданоз.
Начин на приготвяне
В дълбок тиган загрейте маслото на средна температура. Поставете нарязаните на малки лентички чушки, лук, чесън и овкусете със сол . Гответе 10 минути, като разбърквате за да не загори. Добавете кимиона и ригана. Нарежете месото на големи парчета и го поставете в тигана. Изсипете бульона, смесен с доматеното пюре. Подправете със сол на вкус. Намалете котлона и задушете. Преместете всичко в съд с капак, подходящ за готвене във фурна.Поставете в предварително загрята до 180 ° C фурна за 2,5-3 часа, докато месото стане много крехко. Добавете маслините, нарязани на парчета, оцета и нарязания магданоз. Ястието върви добре с варен ориз.