Продукти:
250 г брашно
120 г пудра захар
1/2 пакетче канела
1 яйце
100 г краве масло
Инструкции:
В купа се пресяват брашното, пудрата захар и канелата. Към тях се прибавят яйцето и омекналото краве масло. Замесва се гладко тесто,оформя се на топка, увива се в свежо фолио и се оставя в хладилника за около два часа. След като тестото се охлади добре, се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина пет милиметра. От нея се изрязват с помощта на формички или ринг бисквити. Изрязаните бисквити се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 15 минути. Лесни и вкусни коледни бисквити, подходящи за следобедно кафе или чай.