Необходими продукти
- 70 мл ябълков оцет;
- 50 гр захар;
- 4 супени лъжици кетчуп;
- 1 чаена лъжичка зелен джинджифил;
- 5 супени лъжици царевично нишесте;
- 1 чаена лъжичка вода;
- 450 г свинско филе;
- сол – на вкус;
- 4 супени лъжици растително масло;
- 1 червена чушка;
- 1 глава лук;
- 250 гр ананас;
- 200 гр ориз.
Начин на приготвяне
Изсипете оцета в малка тенджера, добавете захарта, кетчупа и джинджифила. Оставете да заври, намалете топлината и оставете да къкри още 10 минути. В отделна купа смесете 1 чаена лъжичка нишесте и вода и добавете тази смес към тигана. Разбъркайте добре соса. Нарежете свинското месо на малки кубчета. Посолете и овъргаляйте месото останалото нишесте. За няколко минути запържете свинското месо в тиган с предварително загрято олио, след което го поставете върху хартиена кърпа. Изпържете нарязаните на кубчета чушки, лука и ананаса. След 5 минути добавете месото и соса към тях. Сварете ориза и го поднесете със свинското в сос.