Рецепта за свинско с ябълки

Коментари · 245 Прегледа

Рецепта за свинско с ябълки. Пикантно филе с ябълки и джинджифил. Ароматно свинско с ябълки и стафиди.

Необходими продукти

  • 4 супени лъжици зехтин;
  • сол – на вкус;
  • смлян черен пипер – на вкус;
  • 4 свинско филета;
  • 1 глава лук;
  • 4 зелени ябълки;
  • 120 мл ябълков оцет;
  • 100 гр жълти стафиди;
  • 1 чаена лъжичка зелен джинджифил;
  • ¼ чаена лъжичка суха горчица;
  • 1 щипка от лют червен пипер.

Начин на приготвяне

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на средна температура. Овкусете месото със сол и черен пипер и запържете за 2 минути от всяка страна. Месото трябва да е кафяво. Прехвърлете месото в тавичка и поставете в предварително загрята фурна на 200 ° C за 5 минути, след което прехвърлете свинското месо в чиния. С останалия зехтин запържете нарязания лук за около 6 минути. Обелете ябълките, нарязани на кубчета и добавете към лука. Запържете за 4 минути. Добавете оцета, стафидите и подправките, разбъркайте добре и покрийте с капак. Задушете за 3-4 минути, като разбърквате от време на време. Ябълките трябва да станат меки, но не трябва да се на каша, а на парчета. Подправете със сол и черен пипер и гарнирайте в чинията върху свинското месо.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg