Необходими продукти
- 4 супени лъжици зехтин;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 4 свинско филета;
- 1 глава лук;
- 4 зелени ябълки;
- 120 мл ябълков оцет;
- 100 гр жълти стафиди;
- 1 чаена лъжичка зелен джинджифил;
- ¼ чаена лъжичка суха горчица;
- 1 щипка от лют червен пипер.
Начин на приготвяне
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на средна температура. Овкусете месото със сол и черен пипер и запържете за 2 минути от всяка страна. Месото трябва да е кафяво. Прехвърлете месото в тавичка и поставете в предварително загрята фурна на 200 ° C за 5 минути, след което прехвърлете свинското месо в чиния. С останалия зехтин запържете нарязания лук за около 6 минути. Обелете ябълките, нарязани на кубчета и добавете към лука. Запържете за 4 минути. Добавете оцета, стафидите и подправките, разбъркайте добре и покрийте с капак. Задушете за 3-4 минути, като разбърквате от време на време. Ябълките трябва да станат меки, но не трябва да се на каша, а на парчета. Подправете със сол и черен пипер и гарнирайте в чинията върху свинското месо.