Продукти
- 2 средни глави червено цвекло (чекане)
- две средно големи зелки-кисело
- 1 пиле – нарязано на порции
- парче сланина – 100 гр
- 300 гр. кървавица
- 4-5 свински пържоли (може да се замени със сурова наденица)
- 2 ½ ч.ч. ориз
- 2-3 дафинови листа
- 1 ч.л. копър на семена
- черен пипер
Инструкции
- Запържваме ориза, да стане „стъклен”, прибавяме нарязаното на средно големи ивици зеле и червеното цвекло, прибавяме копъра, дафиновите листа и черния пипер.
- В глинен гювеч подреждаме на редове нарязаната на ленти сланина, листа от киселото зеле, запържената смес, нарязаната на порции кървавица.
- Отново от сместа, пържолите и нарязаното пиле и завиваме всичко с външните листа на зелките.
- Слага се капакът и се замазва с тесто. (Не се слага вода, нито вино). Първоначално поставяме гювеча в студена фурна и печем на слаба фурна (около 130-150 градуса) в продължение на 5-6 часа.