ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг кайма
100 г сирене
50 г ориз
1 глава лук
1 яйце
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
За заливката 2 яйца 1 ч.ч. прясно мляко 1 с.л. брашно 1 с.л. лимонов сок
РЕЦЕПТА:
В купа се смесват каймата (1/2 кг), яйцето (1 бр) натрошеното сирене (100 г), свареният ориз (50 г), нарязаната на ситно глава лук (1 глава), счуканият чесън (1 скилидка) и наситненият магданоз (1 връзка). Овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват добре до получаване на еднородна смес. Оформят се кюфтенца с желания размер и се пускат във вряща вода. Готвят се около 15 минути, след което се поставят в тава за печене. Ако не разполагате с достатъчно голяма тенджера, кюфтенцата се сваряват на порции. Яйцата (2 бр), прясното мляко (1 ч.ч.), брашното (1 с.л.) и лимоновият сок (1 с.л.) се разбиват до получаване на еднородна смес, с която се заливат кюфтенцата. Слагат се във фурна, загрята до 180 градуса за 20-25 минути.
от 1001 рецепти